Pastorij met moderne L-vorm

Verbouwing en uitbreiding

Vrijstaande woning


De wensen van de klanten waren groot, maar gezien de woning zonevreemd gelegen is in agrarisch gebied diende er rekening gehouden te worden met specifieke voorschriften als: een max. volume van 1.000m³, een max. verhardingsoppervlak, enz. Op deze eisen werd er creatief ingespeeld.
Openheid naar de tuin toe was een evidente vraag, echter was er ook de wens naar de nodige intimiteit. Een combinatie van enerzijds grote glaspartijen met anderzijds verhoogde ramen past dan ook perfect in de omgeving. De oversteken krijgen een juiste diepte, en zorgen voor een natuurlijke zonnewering in het ZW. Op het gelijkvloers werd een beroepspraktijk ingericht. Samen met de nodige voorzieningen voor een bijkomende badkamer, schept deze de mogelijkheid om later volwaardig op deze verdieping te leven.
Ook qua duurzaamheid en energie werd er goed nagedacht. De platte daken waarop ook de panelen voor de zonneboiler staan kregen de nodige voorzieningen voor een groendak. De hybride-warmtepomp zorgt voor de duurzame verwarming van vandaag.Bouwconcept

Levenslang wonen / Woning met beroepspraktijk / Oppervlakte > 200m² / Landelijk

Het architectenkantoor

Architectenbureau CAMPENS
Ir. Architect Barbara Campens
Pastorijstraat 17
9070 Destelbergen

T 0499 31 18 59
info@campens.be
www.campens.be