Fotograaf: Philippe Vangelooven

Zwevende monoliet

Nieuwbouw

Halfopen woning


Deze halfopen gezinswoning springt in het oog door de dualiteit tussen de twee verdiepingen. Het gelijkvloerse niveau combineert een open leefzone met een gesloten functionele zone aan de straatzijde. De achtergevel en een deel van de zijgevel zijn volledig beglaasd en maken zo een sterke relatie met de tuin. Tegelijkertijd garandeert het glas een sterke lichtinval.
De gesloten voorgevel en zijgeveldelen zijn afgewerkt in een zwart gevelmateriaal waarin de voordeur en de deur naar de berging subtiel zijn weggewerkt.
Het verdiepingsniveau in grijsbruin genuanceerde baksteen lijkt op het gelijkvloers te zweven. Hier is zuiniger omgesprongen met raamopeningen om de privacy te bewaken. Een centraal geplaatst patio zorgt voor daglicht in de ouderlijke slaapkamer en badkamer.
De twee kinderslaapkamers delen een wascel die als buffer tussen beide ruimtes fungeert. Het raam boven de inkomdeur reikt tot het dak. Het trekt de woning visueel los van de aanpalende woonst en verstrooit daglicht in de traphal.Bouwconcept

Oppervlakte > 200m² / Stedelijk


E-peil: 57
K-peil: 80

Het architectenkantoor

Egide Meertens Plus Architecten
Architect Egide Meertens
Architect Jos Tollenaers
Iers Kruisstraat 60
3770 Riemst

T 012 45 30 70
G 0475 70 65 37
info@egidemeertens.be
www.egidemeertens.be