BEN-woning tussen verkaveling en natuur

Nieuwbouw

Vrijstaande woning


Deze Bijna-Energie-Neutrale woning is gelegen in een beboste verkaveling. Het project toont zichzelf hier uitgesproken hedendaags, met een sterk sculpturaal volume, maar wil tegelijkertijd herkenbaar zijn en niet het contrast opzoeken met de traditionele verkavelingswoningen in de omgeving. Naar voorbeeld van de bossen met hun dichte kruinen en uiteenstaande stammen is er een duidelijke verdeling tussen het zwaardere bovenvolume en de lichtere basis.

De inplanting van het volume maximaliseert de zonnige zijtuinstrook door de toegelaten diepte volledig te benutten. Grote overkragingen zorgen voor een overdekt terras en een carport met plantenkaders in het ritme van de ramen.

Doorheen het hele huis wordt ingezet op variatie in ruimtelijke beleving en wordt de spanning tussen de verschillende zichten geaccentueerd. In de woonkamer, met het gras op zithoogte, is de relatie met de tuin het sterkst. De opdeling tussen het daggedeelte beneden en het nachtgedeelte boven, wordt doorbroken door de open vide boven de tafel.Bouwconcept

BEN-woning / Oppervlakte > 200m² / Verkaveling


E-peil: 30
K-peil: 29

Het project

2340 BEERSEHet architectenkantoor

Van Halewyck & Marco Architects
Architect Matthias Van Halewyck
Architect Maria Marco
2060 Antwerpen

T 032 32 59 98
G 0475 91 38 32
info@vanhalewyck-marco.com
www.vanhalewyck-marco.com


AN09