Fotograaf: Dennis De Smet

Woning VP-VA

Nieuwbouw

Rijwoning


Deze nieuwe stadswoning in een Gentse buitenwijk gaat een verrijkende relatie aan met zijn omgeving. De genereuze voor- en achtergevel treden in dialoog met de straat door de verschillende buitenplekken, ontstaan door het gevelvlak deels terug te trekken. Hiermee ontstaat een boeiend spel van positieve en negatieve ruimtes.

Ontworpen als een doorzonwoning, worden de verschillende leefruimtes ook verticaal met elkaar verbonden door vides en lichtstraten. Het verticale/gestapelde wonen wordt daardoor als ruimtelijk bevrijdend ervaren.

De gevelbekleding speelt in maar onwaarschijnlijke bebouwing van het nabijgelegen perceel. De wachtgevel wordt voorzien in een materialisatie die wordt doorgetrokken over het dakvolume. Zo ontstaat er een uiterlijk uniforme uitstraling die de wachtgevel ad hoc integreert binnen de stedelijke context. Ongeacht of er in een later stadium nog tegenaan zal worden gebouwd. De blinde wachtgevel wordt op deze manier een verrijking voor het straatbeeld.



Bouwconcept

Verdichtingsproject / Inbreidingsproject / Oppervlakte 150m² - 200m² / Stedelijk

Het project

9040 SINT-AMANDSBERG (GENT)



Het architectenkantoor

GRAUX & BAEYENS architecten
Architect Basile Graux
Architect Koen Baeyens
9000 Gent

T 09 330 34 93
info@graux-baeyens.be
www.graux-baeyens.be


OV06