Fotograaf: Niels Haelewyn - Marcel Van Coile

Woning V

Afbraak en herbouw

Vrijstaande woning


De woning vervangt een voormalige hoeve die in de lengte parallel met de straat stond. In het kader van levenslang wonen zijn alle functies ondergebracht op het gelijkvloers. De volledige verdieping, in het gevelbeeld duidelijk geaccentueerd, werd gereserveerd voor de 4 kinderen. Tegelijk overwelft deze de carport en inkom. De gesloten voorgevel contrasteert met de open tuingevel die het landschap tot in de woning brengt, een absolute wens van de klant.
Het concept speelt sterk in op de wisselende bezetting, die varieert van 2 tot 6 personen. Het verenigen van het uitgebreid programma met een bescheiden maar realistisch budget zonder in te boeten aan kwaliteit van ruimte, materialen, beleving en functionaliteit, was een must. Dit zorgde voor enkele speciale ontwerpkeuzes. De frappantste, waar de opdrachtgevers en ook de kinderen zich direct in konden vinden, is de grote gemeenschappelijke ruimte op het 1ste waar kleine individuele slaapnissen van de kinderen en hun badkamer op uitgeven.



Bouwconcept

Levenslang wonen / BEN-woning / Oppervlakte > 200m² / Landelijk


E-peil: 22
K-peil: 38

Het project

8780 OOSTROZEBEKE



Het architectenkantoor

Geert Haelewyn Architectenbureau BVBA
Architect Geert Haelewyn
Architect Niels Haelewyn
8780 Oostrozebeke

T 056 66 86 86
geert@haelewyn-architecten.be
www.haelewyn-architecten.be


WV09