(ver)bouwersinfo

Infobrochures voor de (ver)bouwer

Hieronder vindt u een overzicht van documentatie die van nut is voor uw nieuwbouw of renovatie. U kan de documentatie downloaden of indien beschikbaar per post toegestuurd krijgen.De architect tekenend voor uw toekomst

Orde van Architecten - Vlaamse Raad


Deze brochure geeft u een betere kijk op de opdracht van de architect tijdens het bouwproces en vertelt u meer over de rol die de architect kan vervullen bij het vertalen van uw wensen naar de werkelijkheid.


Download


Habito – de innovatie die de woningbouw revolutioneert

Gyproc


Wanden bekleed met Habito-platen geven alle flexibiliteit om nieuwe ruimtes in te richten of te verbouwen. Het bevestigen van gordijnroedes, flatscreens, wandrekken, kastjes, schilderijen,... wordt echt kinderspel.


Download


KBC Woongids 2017

KBC


Eigenaar van een woning worden is een complex proces. Maar met goede informatie hebt u alle troeven in handen om de juiste keuzes te maken. KBC wil u daarbij helpen. Met actuele en volledige informatie.
In deze KBC-Woongids vindt u procedures die u voor, tijdens en na de aankoop van een bouwgrond of woning het best kunt volgen. Van het contract met de architect en de veiligheidscoördinator, over de bouwaanvraag, de aansprakelijkheidWat als je geen oog hebt voor slim isoleren

UNILIN


Ben je aan het bouwen of verbouwen maar weet je door de continu veranderende bouwwetgeving niet meer welke isolatie het meest geschikt is voor je project? Vraag gratis de isolatiegids aan en UNILIN wijst je de weg.
Meer info op www.unilininsulation.com


Download         Bestel


Wist je dat een schakelaar niet altijd beige en vierkant is?

BTicino


Ontdek een ruime collectie schakelaars en de vele mogelijkheden van domotica.


Download         Bestel


Vandersanden inspiratiefolder

Vandersanden Group


Vandersanden Group biedt al 3 generaties lang een uitgebreid gamma gevelstenen, stuk voor stuk met liefde en vakmanschap vervaardigd. Vandersanden inspireert en adviseert. U vindt zeker de baksteen die bij u past. Download de folder en ontdek de stenen die een perfecte harmonie vormen met uw project.


Download


VOLA een icoon van Deens design

Vola


De VOLA collectie wordt sinds 1968 gefabriceerd door VOLA A/S, een gerenommeerd Deens familiebedrijf waarvan de oorsprong dateert uit 1873. Nadat Arne Jacobsen in 1961 de architectuurprijsvraag voor het ontwerp van de Deense Nationale Bank in Kopenhagen had gewonnen, werd hij door Verner Overgaard benaderd met een idee voor een nieuw sanitair systeem.


Download


Thermische inertie van beton = bron van energiebesparing

infobeton.be


De kenmerken van beton zijn spreekwoordelijk: duurzaamheid, thermisch comfort, geluidsisolatie, brandweerstand... Maar beton heeft ook verrassende decoratieve mogelijkheden ! Raadpleeg onze infofiches op www.infobeton.be/nl/publicaties
Download hier een voorbeeld, of bestel de map met alle infofiches via info@infobeton.be


Download


Praktische bouwgids voor jouw BEN-woning

Vlaams Energieagentschap


Bijna-EnergieNeutraal of BEN-woningen verbruiken weinig energie voor verwarming, koeling, sanitair warm water en ventilatie. Bovendien halen ze hun energie uit hernieuwbare bronnen. Vanaf 2021 bouwt men in Vlaanderen, België en Europa alleen nog volgens die standaard. De gids helpt bouwheren bij het bouwen van een BEN-woning. De gids helpt bouwheren bij het bouwen van een BEN-woning.


Download


Premies en leningen voor energiebesparingen in Vlaanderen

VEA


In Vlaanderen worden in 2017 zowel energiepremies gegeven voor energiebesparende maatregelen in een bestaande woning als in een nieuwbouwwoning. Nieuw vanaf 2017 is de totaalrenovatiebonus voor wie minstens 3 energiebesparende investeringen uitvoert. Daarnaast kunt u in bijna alle gemeenten ook een energielening aanvragen via de energiehuizen om uw energiebesparende investeringen te financieren.


Download